EekBoek Boekhouden

EekBoek

Electronisch Boekhouden voor het MKB
EekBoek
Documentatie » Inleiding


Inleiding

EekBoek is een boekhoudprogramma bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf.

EekBoek is niet zomaar een conventioneel boekhoudprogramma. EekBoek is ontstaan uit de gedachte die iedere wat meer technisch onderlegde bedrijfsvoerder wel eens heeft gehad: “Boekhouden, da's toch gewoon wat getalletjes organiseren? Dat moet toch gemakkelijk kunnen met wat slimme scriptjes.”

Velen hebben pogingen daartoe gedaan, maar de meesten faalden omdat het toch iets complexer bleek te zijn. De goedbedoelde ‘slimme scriptjes’ werden weer afgedankt, en men nam noodgedwongen een commercieel, meestal op Microsoft Windows gebaseerd boekhoudpakket.

EekBoek is wel geslaagd in deze opzet. De ‘slimme scriptjes’ zijn weliswaar uitgegroeid tot een stevige applicatie, maar het geheel vertoont nog steeds alle kenmerken die zo belangrijk waren: eenvoudig in gebruik, zowel command line als GUI inzetbaar, en een programmeerbare API.

EekBoek slaat alle data op in een relationele database. De structuur van de administratie en de boekingsopdrachten kunnen worden onderhouden in twee eenvoudige tekstbestanden met overigens ook los uit te voeren commando's. Voor de andersdenkenden is een grafische user interface beschikbaar die op dezelfde database werkt. Een export-faciliteit kan van alles wat met de GUI is uitgevoerd weer tekstbestandjes maken. Op deze wijze blijft het geheel overzichtelijk.Powered by Perl

Copyright © 2005-2015 Squirrel Consultancy. All Rights Reserved.
Deze site is gemaakt met de TT2Site Site Builder.
docs/intro/index.html laatste aanpassing 28 juli 2010, 20:21:13